Pensioen ondernemer ING

Pensioen ondernemer bij ING geregeld

Als ondernemer bent u strikt genomen geen werknemer en bouwt u niet automatisch een pensioen op. Omdat u de financiële middelen wel heeft om hiervoor iets te regelen doet u er verstandig aan om het bij de ING te regelen. Daartoe kunt u per maand een bruto bedrag reserveren zodat uw oude dag uitermate goed is geregeld. Hoe kunt u als ondernemer wel uw pensioen goed via de ING regelen?

Bruto sparen voor extra voordeel

Wat u momenteel niet aan belastingen hoeft te betalen, bespaart u feitelijk. Daarnaast kan het fiscaal voor u als ondernemer aantrekkelijk zijn om een bepaald deel van het ondernemingsvermogen bruto in uw pensioenregeling bij de ING te storten. Het biedt u goede gelegenheid om een spaartpot voor kapitaal te realiseren waarover u tot de uitkeringsdatum geen heffingen hoeft af te dragen. Daarmee kunt u dus veel voordeel behalen door het pensioen ondernemer bij ING te regelen.

Bruto instorten en bruto aanwas

Omdat u iedere maand een deel van uw geld instort in een uitgestelde lijfrente polis of banksparen account wordt er geen heffing afgetrokken. U bespaart dus direct 52% over de inleg en dat vormt uiteraard een grote en aantrekkelijke pot. Daarnaast geldt eveneens dat u over de rente ontvangsten geen heffing hoeft af te dragen. Het vormt dus een uitgelezen manier om uw pensioen als ondernemer te regelen via de ING. Zorg er ook voor dat uw oudedagsvoorziening goed is geregeld door de pensioen ondernemer bij ING af te sluiten. Doe uw voordeel!

Looptijd polis pensioen ondernemer bij ING

Strikt genomen kunt u zelf bepalen hoe lang uw gaat sparen en wanneer het tot uitkering komt. Toch is het verstandig om het te gebruiken voor als u werkelijk de pensioengerechtigde leeftijd heeft behaald. In dat geval betaalt u slechts een beperkt tarief omdat u gepensioneerd bent. Laat de opbouw van uw pensioen lijfrente polis doorlopen zodat u er het meeste uithaalt. Uiteraard kan het zijn dat u als ondernemer liever voor uw feitelijke pensioen leeftijd wilt stoppen met uw ondernemerschap. Ook daar kunt u voor sparen.

Eerder genieten van het leven

U wilt eerder stoppen met uw ondernemerschap. In dat geval doet u er goed aan om uw pensioen goed te regelen en een kapitaal vrij te houden zodat u eerder kunt stoppen. Zo kunt u voor uw pensioen ondernemer bij ING onderscheidt maken wanneer bepaalde polissen tot uitkering moeten komen. Door de inzet en expertise van de ING bij pensioenregelingen kunt u precies vastleggen wat er met de polis moet gebeuren en hoe het tot uitkering moet komen. Zorg er ook voor dat uw pensioen als ondernemer goed vast ligt zodat u weet waar u aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *