Ohra pensioen

Ohra pensioen

Veel mensen houden zich helemaal niet bezig met hun pensioen, zeker niet als ze jong zijn. En wat voor invloed heb je er nou precies op, zul je misschien ook denken.

Het pensioen wordt toch bijna al standaard geregeld door de werkgever, en zelf allerlei dingen veranderen of bij een andere verzekeraar aansluiten kost meestal een hoop moeite en ellende, en dat weet je zelf niet eens wat je er mee op schiet precies.

Ohra is een van de verzekeraars die ook aan pensioenen doet. Je eens goed verdiepen in alle aanbieders en mogelijke pensioenen die je op kunt bouwen kan zeker de moeite waard zijn. Want al sta je er nu niet echt bij stil waarschijnlijk, het is toch de basis van de voorziening voor je oude dag. En als je straks van je pensioen kunt gaan genieten, dan wil je je natuurlijk elke maand er zorgen over moeten maken of je de maand financieel gezien wel rond komt.

Ohra en pensioen

Ohra is een verzekeraar die meerdere verzekeringen afsluit naast pensioen, Want naast het pensioen kun je bijvoorbeeld ook een zorgverzekering afsluiten bij ohra, of een inboedelverzekering. Heb je dus goede ervaringen met ohra, omdat je voor een andere verzekering bij ohra bent aangesloten, dan is dat misschien des te meer reden om eens te kijken naar de pensioen en pensioenregeling bij ohra.

Eigen inspraak bij opbouw pensioen

Veel mensen zijn er in het begin niet echt van op de hoogte, maar als het op je pensioen aankomt, dan kun je daar zelf een hoop aan beslissen. Ja, het klopt, dat een werkgever al een bedrag naar een pensioenverzekering overmaakt. Maar je kunt bijvoorbeeld zelf beslissen of je extra geld bij wilt sparen voor je pensioen. En per wanneer wil je dat je pensioen uitgekeerd gaat worden? En wat doe je als je meerdere werkgevers hebt gehad (wat tegenwoordig natuurlijk bij bijna iedereen het geval is). Je merkt het al, invloed op je pensioen uitoefenen is ook iets wat jij kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *