Pensioen berekening controleren

Pensioen via uw werkgever

Wanneer u werkzaam bent bij een bedrijf dan is het doorgaans mogelijk om een pensioen op te bouwen via deze werkgever. Het werknemerspensioen is een aanvulling op het basispensioen dat je via de overheid krijgt. Vaak betaalt uw werkgever een groot deel van de premie voor het werknemerspensioen en moet u zelf een klein deel bijbetalen. Uw eigen bijdrage wordt vaak door de werkgever inhouden op uw bruto salaris.

Verschillende mogelijkheden pensioen via uw werkgever

In Nederland zijn er verschillende systemen als het gaat om het opbouwen van een pensioen bij uw werkgever. Afhankelijk van welk systeem uw werkgever gebruikt wordt uw pensioen over de tijd dat u werkzaam bent bij uw werkgever opgebouwd. Nederland kent de volgende systemen wanneer het gaat over pensioensopbouw bij de werkgever:

  • Eindloonregeling
  • Middelloonregeling
  • Beschikbare premieregeling

Hoe werkt de eindloonregeling

Met de eindloonregeling wordt het pensioen steeds berekend op grond van het loon dat u als laatst heeft verdiend. U heeft elk jaar dat u in dienst bent heeft u recht op een vast percentage van het salaris dat geldt op uw pensioendatum. Wanneer uw salaris dus omhoog gaat heeft dit ook gevolgen voor het opgebouwde pensioen in het verleden. De eindloonregeling is voor de werkgever vaak een duurdere variant dan de middelloonregeling, die hieronder wordt beschreven.

Hoe werkt de middelloonregeling

Net als bij de eindloonregeling bouwt u bij de middelloonregeling per jaar dat u in dienst bent een vast percentage van uw pensioen op. In tegenstelling tot de eindloonregeling wordt het reeds opgebouwde pensioen niet opgehoogd wanneer u omhoog gaat in salaris. Wanneer u dus grote salarissprongen maakt in uw loopbaan is het noodzakelijk om het pensioensgat dat ontstaat zelf aan te vullen door middel van:

  • Lijfrente
  • Levensloopregeling
  • Koopsompolis
  • Banksparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *